Wat is Stoeigym?

Zoals u allen wel weet zitten kinderen boordevol energie. En die energie moet een uitlaatklep hebben. Welnu, er is een mogelijkheid om deze energie op een leuke en verantwoorde manier kwijt te kunnen raken ... door Stoeigym. Op een pedagogische wijze worden stoei- en gymnastiekvormen met elkaar verbonden, zodanig dat de kinderen op een educatieve manier die energie kwijt kunnen. De lessen vinden plaats op een judomat onder toezicht van deskundige begeleiding.

Maar wat is dat stoeigym nu eigenlijk? Zoals de naam al doet vermoeden wordt er gestoeid en zijn er gymnastiekoefeningen. Kinderen worden door verschillende stoeigymvormen bewust gemaakt van het feit dat het niet vreemd is dat als een ander kind je bijvoorbeeld probeert om te duwen dat dat tevens een vorm van spelen kan zijn.

Aan de andere kant worden er ook veel gymnastiekvormen gebruikt om alle aspecten van bewegen aan bod te laten komen. Er wordt aan touwen getrokken, gesprongen, geklauterd, geklommen, met stootkussens gewerkt etc. Kortom, na een klein uurtje sporten gaat uw kind weer voldaan naar huis.

L E S T I J D E N

Stoeigym Nijmegen

Zaterdag
10:00-10:45 uur: 3 en 4 jaar
10:45-11:45 uur: vanaf 5 jaar